1. Met welke gegevens kan ik me aanmelden voor de proefles van 100 minuten?
Je hebt je via de website of telefonisch aangemeld met je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Binnen één werkdag nemen we contact met je op, telefonisch of per WhatsApp. Dan vragen we het adres waar je opgehaald wilt worden voor de rijles. Voor een goede match met een instructeur kun je aangeven hoe vaak je per week wilt lessen, of je overdag of in de avonden kunt enzovoorts.

2. Is de proefles vrijblijvend?         
Ja. Wij laten je graag zien wat we in huis hebben om je snel en veilig aan een rijbewijs te helpen.

Bekijk hier de prijzen voor de auto

3. Wat houdt de aanbieding in?      
Voor de proefles van 100 minuten betaal je €44,-. Een theorieset ontvang je gratis van je instructeur bij het afnemen van een 10 lesurenpakket. Hoe sneller je de theoretische kennis op orde hebt, hoe minder lessen je nodig hebt.

4. Geven jullie ook les in Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Zoetermeer, Rijswijk, Dordrecht en Spijkenisse? Het telefoonnummer is Rotterdams.         
Jazeker. In Rotterdam zit het hoofdkantoor en er rijden ook instructeurs in Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Zoetermeer, Rijswijk, Dordrecht en Spijkenisse.

5. Kan ik de opleiding in het Engels volgen? Am I able to follow the course in English?
Jazeker, geef dat door bij het aanmelden. Yes, of course. Let us know during registration.

6. Kan ik een spoedopleiding volgen?
Ja, geef dat bij het aanmelden door.

7. Hoe ziet de opleiding eruit?
Voor je autorijbewijs moet je slagen voor je theorie-examen en je praktijkexamen. Je theorie-examen kun je zelf met DigiD of via de rijschool aanvragen en je bereidt je er zelf op voor. Je instructeur stoomt je klaar voor het praktijkexamen. Daarvoor kun je nog een tussentijdsetoets doen, een proefexamen bij een examinator, waarbij je een vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen kunt behalen.

8. Hoe lang duren de rijlessen?
Om na zo min mogelijk lessen te kunnen slagen, adviseren we je om dubbele lesuren te rijden, namelijk 100 minuten. Een lesuur duurt 50 minuten en we rijden in blokuren van 100 minuten.

9. Hoeveel rijlessen heb ik nodig?
Op deze vraag is geen algemeen antwoord te geven. Door de jaren heen is er veel veranderd. Het verkeer is intensiever geworden en de exameneisen zijn door het CBR flink opgeschroefd. Hoe snel iemand de examenonderdelen beheerst, kan enorm verschillen.  Bespreek je vorderingen met je instructeur, hij of zij zal in overleg met jou bepalen wanneer het examen wordt aangevraagd.

10. Verzetten rijlessen
Je plant je rijlessen in overleg met je instructeur in. Voor het verzetten geldt een aantal regels:

  • Ook bij ons lopen elk uur de kosten door. Bij afzeggen van je les binnen 48 uur van de afspraak, moeten we daarom de uren, ongeacht de reden en ook bij ziekte, helaas in rekening brengen.
  • Wanneer je niet op het afgesproken tijdstip op de afgesproken locatie bent, wordt de rijles in rekening gebracht.

11. Kan het gebeuren dat mijn instructeur de les niet door laat gaan?
Ja, als het niet veilig is om de weg op te gaan, bij voorbeeld door ijzel. In het verkeer geldt altijd: Safety first!

12. Kan ik de opleiding betalen in termijnen?
Ja, doordat we werken met deelpakketten betaal je automatisch gespreid. Je betaalt vooraf voor een deelpakket van zes of tien lesuren per keer, eventueel aangevuld met een examen. Zo werk je in behapbare delen naar je examen toe. Een pakket is tot een jaar na betaling geldig.

13. Wanneer en hoe kan ik betalen?
Je geeft bij je instructeur aan dat je weer een pakket wil boeken. Overleg welk pakket nu handig is. Hij of zij maakt de factuur in orde en mailt deze naar je.

Zowel de proefles als de pakketten moeten minimaal één dag vóór de (eerste) les betaald zijn:
Je kunt aan de balie betalen per PIN (geopend tijdens kantooruren) of per bank, maak het dan over naar IBAN nr. NL10INGB0000120217 onder vermelding van je naam en lesdatum of factuurnummer.

14. Hoe gaat het examen in zijn werk?
Je instructeur vraagt in overleg met jou het examen aan. Het is belangrijk dat je verhinderdata goed doorgeeft. Aan het verzetten van een geboekt examen zijn administratiekosten verbonden. Om de rijschool toestemming te geven dat het praktijkexamen aangevraagd kan worden, moet je ons machtigen. Dat doe je op www.mijn.cbr.nl. Met je DigiD kun je inloggen en het gevraagde registratienummer is 4542K1. Vergeet niet om tegelijk je gezondheidsverklaring door te geven op www.mijn.cbr.nl! let op...hier zitten bij het CBR kosten aan verbonden.

15. Kan ik bij een andere instructeur rijden?
Dat kan. Je kunt altijd bij een van onze andere instructeurs een proefexamen rijden of de overstap maken als je geen klik hebt. Dat kun je met je vaste instructeur afstemmen of de rijschool bellen.

16. Wie benader ik bij vragen?
Je vaste instructeur is je eerste aanspreekpunt voor alle vragen over je opleiding. Maar je kunt ook altijd naar de rijschool bellen. We stellen het erg op prijs als je ons laat weten wat goed gaat of wat beter kan!

17. Aanmelden als rij-instructeur? 
In onze ambitie passen bevlogen, enthousiaste instructeurs met liefde voor hun vak. Loyaal en met wil om de beste te zijn. Ben je geïnteresseerd? Meld je hier aan als rij-instructeur.

18. Waar kan ik meer informatie vinden?
Wil je nog wat meer weten over het halen van je rijbewijs of informatie rondom het rijbewijs? We hebben een aantal handige links op een rijtje gezet:

 

 

 

 

 

Volg je rij-opleiding in heel Zuid-Holland!

Onze gecertificeerde rij-instructeurs vind je in de examenregio's: Rotterdam, Barendrecht, Zoetermeer, Rijswijk, Dordrecht, Spijkenisse en Gouda.

Op 14 mei 2018 zal het CBR een examencentrum openen in Zoetermeer.

Zo is er altijd een rij-instructeur bij jou in de buurt!

Meld je aan voor een eerste rijles

Ja! Ik wil aan de slag.